קציצות בקר עשירות בירק ברוטב עגבניות

קטגוריה || בשר ועוף
מתכון בסיסי לקציצות בקר! הן עשירות בירקות שנותנות רכות ונימוחות ומצוינות למי שלא נוהגת לשלב ירקות בתזונה היומית שלה (:

קציצות בקר עשירות בירק ברוטב עגבניות


 

מרכיבים (35-40 יחידות):
לקציצות-
500 גר׳ בשר טחון
1 בצל קלוף וקצוץ
2 קישוא קלוף ומגורד בפומפייה
2 גזרים קלופים ומגורדים בפומפייה
חופן נדיב פטרוזיליה ו/או כוסברה קצוצה
1 ביצה
1 כפית מלח
1/2 כפית ראס אל חנות
פלפל שחור לפי הטעם

מתכון לרוטב עגבניות-
1 כף שמן קנולה
1 בצל קצוץ
3 שיני שום כתושות
480 גר' (2 אריזות) עגבניות מרוסקות
1-2 כוסות מים רותחים
1 כפית מלח
1 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית פלפל שחור

אופן ההכנה:
בקערה מניחים את כל מרכיבי הקציצות ולשים היטב במשך 2-3 דקות עד שמתקבלת עיסה אחידה והומוגנית.
קורצים כדורים קטנים ומניחים בצד.
להכנת הרוטב- מחממים סוטאז׳ על להבה בינונית. שמים כף שמן ובצל קצוץ ומטגנים עד להזהבה הבצל. מוסיפים את השום ומערבבים.
מוסיפים את העגבניות המרוסקות, התבלינים והנוזלים. מכסים ומביאים לרתיחה.
מוסיפים בזהירות את הקציצות אל סיר הרוטב, מכסים במכסה ומבשלים 40-60 דק׳ על להבה נמוכה עד שמרבית הרוטב (לא כולו) הצטמצם והקציצות מבושלות ורכות.

  • ערך קלורי ליחידה- 40 קק"ל
  • מומלץ להיעזר במאמר "עושים סדר בסופר- מחלקת בשרים ועופות" לבחירת נתח דל שומן
רכות רכות רכות
קטגוריה || בשר ועוף

מאמרים אחרונים

פה לא נמנעים מאוכל וגם לא מעוגיות

עוגיות הן קבצי טקסט קטנים הנושאים פיסות מידע בנוגע לפעילותו של משתמש באתר ומאחסנים אותן במכשיר אשר משמש לצורך גישה לאתר. העוגיות אינן פוגעות במכשירך ומאפשרות לנו להציע לך חווית גלישה טובה וגישה מהירה יותר לאתרנו. כל מידע נוסף, כולל זה שמאפשר לנו להציג בפניך פרסומות, יישמר רק עם קבלת הסכמתך מראש אשר תינתן על ידי המשך גלישתך באתר או באמצעות כל אחד מהאמצעים המפורטים להלן.