קרקר כוסמין

אם פעם תהיתן לעצמכן כמה חומרים משמרים ומעובדים מכילים הקרקרים שאתן קונות בסופר, אל תתהו! תלכו למדריכי עושים סדר בסופר ותקבלו את התשובה. אז ארגנתי לכן במקום, מתכון קל, פשוט וטעים לקרקר ביתי ממרכיבים איכותיים!

קרקר כוסמין


 

מרכיבים (20 מנות):
120 גר' (1 כוס) קמח כוסמין מלא
45 גר' (3 כפות) שמן זית
1/3 כוס מים

לקישוט-
מלח גס
שומשום / קצח

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית אפייה.
בקערה מערבבים את הקמח ואת שמן הזית ומוסיפים בהדרגה את הנוזלים עד קבלת בצק רך, גמיש ואחיד.
שימו לב, הבצק לא צריך להיות דביק.
מומלץ להניח את הבצק במקרר למנוחה של 15-20 דק' על מנת שיהיה נוח יותר לעבודה.
נפרוס נייר אפייה על משטח עבודה ונרדד לעלה דק את הבצק. נפזר תוספות לבחירתנו- מלח גס, שומשום, קצח וכו' ונסגור את הבצק בעוד שכבה של נייר אפייה.
נרדד שוב, כאשר הבצק עטוף בנייר אפייה על מנת לאפשר הדבקה מיטבית של התוספות.
נוריד את השכבה העליונה של נייר האפייה ובאמצעות חותכן ייעודי לקרקרים או סכין חדה ניצור ריבועי קרקרים, סה"כ 20 יחידות.
נניח את נייר האפייה ועליו חיתוכי הקרקרים על גבי תבנית אפייה ונאפה 12-15 דק'.
הקרקרים מוכנים כאשר הם זהובים.
נצנן בטמפ' החדר על רשת צינון ונאחסן בצנצנת אטומה 3-4 ימים.

  • ערך קלורי ליחידה (מתוך 20 יחידות)- 34 קק"ל
כל מה שצריך

מאמרים אחרונים

פה לא נמנעים מאוכל וגם לא מעוגיות

עוגיות הן קבצי טקסט קטנים הנושאים פיסות מידע בנוגע לפעילותו של משתמש באתר ומאחסנים אותן במכשיר אשר משמש לצורך גישה לאתר. העוגיות אינן פוגעות במכשירך ומאפשרות לנו להציע לך חווית גלישה טובה וגישה מהירה יותר לאתרנו. כל מידע נוסף, כולל זה שמאפשר לנו להציג בפניך פרסומות, יישמר רק עם קבלת הסכמתך מראש אשר תינתן על ידי המשך גלישתך באתר או באמצעות כל אחד מהאמצעים המפורטים להלן.