קרקר כוסמין
מרכיבים (20 מנות):
120 גר' (1 כוס) קמח כוסמין מלא
45 גר' (3 כפות) שמן זית
1/3 כוס מים
לקישוט-
מלח גס
שומשום / קצח
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית אפייה.
בקערה מערבבים את הקמח ואת שמן הזית ומוסיפים בהדרגה את הנוזלים עד קבלת בצק רך, גמיש ואחיד.
שימו לב, הבצק לא צריך להיות דביק.
מומלץ להניח את הבצק במקרר למנוחה של 15-20 דק' על מנת שיהיה נוח יותר לעבודה.
נפרוס נייר אפייה על משטח עבודה ונרדד לעלה דק את הבצק. נפזר תוספות לבחירתנו- מלח גס, שומשום, קצח וכו' ונסגור את הבצק בעוד שכבה של נייר אפייה.
נרדד שוב, כאשר הבצק עטוף בנייר אפייה על מנת לאפשר הדבקה מיטבית של התוספות.
נוריד את השכבה העליונה של נייר האפייה ובאמצעות חותכן ייעודי לקרקרים או סכין חדה ניצור ריבועי קרקרים, סה"כ 20 יחידות.
נניח את נייר האפייה ועליו חיתוכי הקרקרים על גבי תבנית אפייה ונאפה 12-15 דק'.
הקרקרים מוכנים כאשר הם זהובים.
נצנן בטמפ' החדר על רשת צינון ונאחסן בצנצנת אטומה 3-4 ימים.
- ערך קלורי ליחידה (מתוך 20 יחידות)- 34 קק"ל