רצועות שייטל ותפוחי אדמה בסיר אחד
מרכיבים (4 מנות):
500 גר׳ שייטל חתוך לרצועות (עובי אצבע)
60 גר׳ (1/4 כוס) רוטב סויה
24 גר׳ (2 כפות) שמן זית
4 תפוחי אדמה קלופים, חתוכים לפלחים
5 שיני שום כתושות
צרור פטרוזיליה קצוץ
מלח, פלפל
אופן ההכנה:
בקערה מערבבים את רצועות השייטל יחד עם רוטב הסויה ו-1 כף שמן זית.
מחממים סוטאז׳ או ווק על להבה בינונית, מוסיפים את כף שמן הזית הנותרת ואת פלחי תפוחי האדמה. מטגנים את תפוחי האדמה כ-5 דק׳ על להבה בינונית, ללא מכסה עד שמשחימים ואז מנמיכים את הלהבה למינימום, מכסים במכסה וממשיכים לבשל עוד 12-15 דק׳ עד שמתרככים (מזלג ננעץ בקלות).
מעבירים את תפוחי האדמה לצלחת.
באותו סיר על להבה בינונית שמים את תערובת הבשר. מוסיפים את השום, הפטרוזיליה ותבלינים. מבשלים 4-5 דק׳ עד שהבשר משנה את צבעו.
מוסיפים את תפוחי האדמה ומערבבים בעדינות בכדי לא למעוך את תפוחי האדמה.
מתקנים תיבול ומגישים.