תבשיל פרגיות ותפוחי אדמה בסיר אחד
מרכיבים (5 מנות):
1 ק"ג פרגיות חתוכות לקוביות בינוניות
2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
1 בצל פרוס לטבעות
3 שיני שום פרוסות
1 כף שמן קנולה
1 כפית מלח
1/4 כפית כמון
1/4 כפית כורכום
פלפל שחור לפי הטעם
1/2 כוס מים
לעיטור- פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:
מחממים סוטאז' על להבה בינונית.
מוסיפים את השמן ואת קוביות הפרגיות ומטגנים כ-5 דק' משני צידי הפרגית עד ש"נסגרת". מוסיפים את הבצל, השום ותפוחי האדמה ומקפיצים יחד לעוד 5 דק' נוספות.
מתבלים, מוסיפים את הנוזלים ומכסים במכסה. מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה.
מבשלים כך כ30-40 דק' או עד שתפוחי האדמה מבושלים (מזלג ננעץ בקלות).
מחממים תנור ל-250 מעלות וכאשר התבשיל מוכן, מעבירים את הסיר לתנור למשך 5 דק' (ללא המכסה) להשחמה סופית.
מפזרים פטרוזיליה קצוצה ומגישים.
- ערך קלורי למנה- 480 קק"ל