תבשיל קציצות עוף, תפוחי אדמה ובטטה
מרכיבים (6-8 מנות):
לקציצות-
1 ק״ג עוף טחון
1 בצל קצוץ
חופן פטרוזיליה קצוצה
חופן סלרי ו/או כוסברה קצוצים
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית פפריקה מתוקה
מלח, פלפל
1 ביצה
לציפוי-
פירורי לחם
לתבשיל-
2 תפו״א קלופים וחתוכים לקוביות
1 בטטה קלופה וחתוכה לקוביות
1 בצל פרוס לטבעות
3 שיני שום פרוסות
1 גמבה חתוכה למקלות
1 כף שמן קנולה
מלח, פלפל
2 כוסות מים רותחים
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית אפייה.
מכינים 2 קערות- אחת עם ביצה טרופה והשנייה עם פירורי לחם.
בקערה גדולה שמים את העוף, הבצל, עשבי התיבול והתבלינים ומערבבים היטב.
יוצרים קציצות פחוסות בגודל כדור פינג פונג וטובלים בביצה ולאחר מכן מצפים בפירורי לחם.
מניחים בתבנית האפייה ואופים 15-20 דק׳.
בינתיים מכינים את התבשיל- מחממים סוטאז׳ על להבה בינונית. שמים את השמן ומטגנים בו את הבצל. מוסיפים את השום, הגמבה, תפו״א והבטטה ומערבבים. מתבלים, מוסיפים את הנוזלים ומכסים במכסה.
כאשר הקציצות מוכנות, מוסיפים אותן בזהירות אל התבשיל.
מנמיכים את הלהבה, מכסים וממשיכים לבשל כ-40 דק׳ או עד שמרבית הנוזלים הצטמצמו.