חטיפי שוקולד ופקאן

טוב מדובר בחטיף מפתיע- גם זמן ההכנה הקצר שלו וגם כמה שהוא טעים! חייבות לנסות

חטיפי שוקולד ופקאן


 

מרכיבים (20 יחידות):
14 יחידות תמר מג'הול מגולענים וחתוכים לקוביות
145 גר' (1/2 כוס) טחינה גולמית מלאה
25 גר' חמאה מומסת
80 גר' (3/4 כוס) פקאן קלוי וקצוץ גס
125 גר' שוקולד מריר מומס

אופן ההכנה:
לפקאן קלוי- מחממים מחבת על להבה בינונית ומניחים בה את הפקאנים הקצוצים (ללא צורך בתוספת שמן). מקפיצים למשך 4-5 דק' או עד שהפקאנים השחימו קלות (שימו לב שלא נשרפים). מצננים.
מרפדים תבנית פיירקס מרובעת בנייר אפייה.
בתחתית מניחים את התמרים החתוכים בצורה אחידה.
בשכבה השנייה מפזרים את הפקאנים הקלויים.
בקערה מערבבים את הטחינה הגולמית עם החמאה המומסת ושופכים את התערובת על שכבת הפקאנים. מפזרים את שכבת הטחינה באופן אחיד כך שיכסה את הכל.
בשכבה האחרונה שופכים את השוקולד המומס ומכסים את כל שכבת הטחינה.
מכניסים להקפאה עד שהחטיפים מתייצבים.
חותכים ל-20 פרוסות ושומרים בהקפאה.

  • ערך קלורי ליחידה (מתוך 20)- 150 קק"ל
  • ניתן לוותר על החמאה במתכון, מומלץ להוסיף עוד טחינה על מנת שהכמות תספיק לכסות באופן מלא
טעים בצורה בלתי רגילה

מאמרים אחרונים

פה לא נמנעים מאוכל וגם לא מעוגיות

עוגיות הן קבצי טקסט קטנים הנושאים פיסות מידע בנוגע לפעילותו של משתמש באתר ומאחסנים אותן במכשיר אשר משמש לצורך גישה לאתר. העוגיות אינן פוגעות במכשירך ומאפשרות לנו להציע לך חווית גלישה טובה וגישה מהירה יותר לאתרנו. כל מידע נוסף, כולל זה שמאפשר לנו להציג בפניך פרסומות, יישמר רק עם קבלת הסכמתך מראש אשר תינתן על ידי המשך גלישתך באתר או באמצעות כל אחד מהאמצעים המפורטים להלן.