חטיפי שוקולד ופקאן
מרכיבים (20 יחידות):
14 יחידות תמר מג'הול מגולענים וחתוכים לקוביות
145 גר' (1/2 כוס) טחינה גולמית מלאה
25 גר' חמאה מומסת
80 גר' (3/4 כוס) פקאן קלוי וקצוץ גס
125 גר' שוקולד מריר מומס
אופן ההכנה:
לפקאן קלוי- מחממים מחבת על להבה בינונית ומניחים בה את הפקאנים הקצוצים (ללא צורך בתוספת שמן). מקפיצים למשך 4-5 דק' או עד שהפקאנים השחימו קלות (שימו לב שלא נשרפים). מצננים.
מרפדים תבנית פיירקס מרובעת בנייר אפייה.
בתחתית מניחים את התמרים החתוכים בצורה אחידה.
בשכבה השנייה מפזרים את הפקאנים הקלויים.
בקערה מערבבים את הטחינה הגולמית עם החמאה המומסת ושופכים את התערובת על שכבת הפקאנים. מפזרים את שכבת הטחינה באופן אחיד כך שיכסה את הכל.
בשכבה האחרונה שופכים את השוקולד המומס ומכסים את כל שכבת הטחינה.
מכניסים להקפאה עד שהחטיפים מתייצבים.
חותכים ל-20 פרוסות ושומרים בהקפאה.
- ערך קלורי ליחידה (מתוך 20)- 150 קק"ל
- ניתן לוותר על החמאה במתכון, מומלץ להוסיף עוד טחינה על מנת שהכמות תספיק לכסות באופן מלא