חיתוכיות בלונדי
מרכיבים (18 יחידות):
140 גר׳ (1 כוס) קמח לבן
100 גר׳ (1/2 כוס) ממתיק- 50 גר' סוכר לבן + 50 גר' ממתיק סוויטנגו
5 גר' (1/2 שקית) אבקת אפייה
2 ביצים (M)
50 גר׳ חמאה מומסת
100 מ״ל (1/2 כוס) חלב
1 כפית תמצית וניל
85 גר׳ (1/2 כוס) שוקולד צ׳יפס לבן
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-190 מעלות, משמנים תבנית מלבנית 25*20 ומרפדים בנייר אפייה.
בקערה טורפים ביצים, מוסיפים בהדרגה סוכר, חלב, חמאה ותמצית וניל.
מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים היטב.
מוסיפים את השוקולד צ׳יפס ומערבבים בתנועות קיפול.
יוצקים לתבנית ואופים כ-20 דק׳ עד שהחיתוכיות משחימות וקיסם יוצא לח-יבש.
מצננים וחותכים ל-18 ריבועים שווים.
- ערך קלורי ליחידה- 95 קק״ל
- לגרסה טבעונית- המירו את החמאה בשמן קוקוס (40 גר׳) ואת החלב בתחליף חלב ע״ב סויה/שקדים וכו׳.
- מומלץ לחמם את העוגה לפני הגשה.