טארט בצל וגבינות
מרכיבים (18 יחידות):
לקלתית-
210 גר׳ (1.5 כוסות) קמח לבן או משולב עם כוסמין
70 גר׳ (1/3 כוס) שמן זית
1 ביצה (M)
במידת הצורך- 1-2 כפות מים
למלית-
4 בצלים קלופים ופרוסים לחצאי טבעת
250 גר׳ (גביע) שמנת לבישול 9%
125 גר’ (1/2 אריזה) גבינה בולגרית 5% מגורדת
125 גר׳ (1/2 אריזה) גבינת חמד 5% מגורדת
1 ביצה (M)
מלח, פלפל
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים תבנית מלבנית 30*20.
בקערה מערבבים את מרכיבי הקלתית ליצירת כדור בצק אחיד.
מניחים במקרר ל15-30 דק׳ על מנת שיהיה נוח לעבודה.
בינתיים מכינים את המלית- מחממים מחבת על להבה בינונית ומתיזים ספרי שמן. מטגנים את הבצלים עד שהופכים לשקופים ומורידים מהאש.
בקערה מערבבים את השמנת, הגבינות, הביצה והתבלינים.
מקמחים משטח אפייה ומרדדים את הבצק לעלה דק. מרפדים את תבנית האפייה בבצק ומהדקים אל הדפנות. באמצעות מזלג דוקרים את הקלתית.
אופים 12-15 דק׳ עד שהקלתית מזהיבה.
על גבי הקלתית האפויה מניחים את הבצלים המטוגנים ומעליהם שופכים את תערובת השמנת והגבינות בצורה אחידה שתכסה את שכבת הבצלים.
אופים בתנור כ45-50 דק׳ או עד שהפשטידה יציבה וזהובה.
- ערך קלורי ליחידה- 130 קק"ל
- ניתן להשתמש בהכנת הקלתית בכל סוג קמח- לל"ג / מלא / כוסמין וכו'