מאפינס בטטה
מרכיבים (11-12 יחידות):
2 בטטות קלופות ומבושלות
2 בצלים קצוצים דק
250 גר' (גביע) קוטג׳ 5%
2 ביצים (L)
70 גר׳ (1/2 כוס) קמח כוסמין / לבן
5 גר' (1/2 שקית) אבקת אפייה
מלח, פלפל, עלי טימין
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית שקעים.
מועכים לפירה את הבטטות המבושלות ומעבירים לקערה.
מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים היטב עד לאיחוד.
יוצקים את הבלילה לתוך תבנית השקעים כך שכל שקע יהיה מלא עד 3/4 מהגובה.
אופים בתנור שחומם מראש במשך 35-40 דק׳ עד שהמאפינס משחימים.
- לגרסה פרווה- ניתן להמיר את הקוטג' בתחליף גבינה על בסיס סויה באותה הכמות
- ערך קלורי ליחידה- 75 קק"ל