מאפינס חמאת בוטנים
מרכיבים (8 יחידות):
2 ביצים (L)
90 גר׳ (1/3 כוס + כף) סוכר לבן
250 גר׳ (גביע) ריקוטה קלאסית
90 גר׳ (1/3 כוס) חמאת בוטנים טבעית
70 גר׳ (1/2 כוס) קמח לבן
5 גר' (1/2 שקית) אבקת אפייה
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-190 מעלות ומשמנים תבנית שקעים.
בקערה טורפים את הביצים ומוסיפים בהדרגה את הסוכר ליצירת תערובת בהירה.
מוסיפים את חמאת הבוטנים והריקוטה ומערבבים לתערובת אחידה.
מוסיפים את היבשים- קמח ואבקת אפייה ומטמיעים בתערובת הרטובה עד שאחיד.
יוצקים לתבנית השקעים ואופים כ-25-30 עד שהמאפינס תפוחים ושחומים קלות. מצננים ומגישים עם זילוף חמאת בוטנים לפינוק מירבי.
- ערך קלורי ליחידה- 198 קק"ל