מאפינס פטריות טבעוני
מרכיבים (8 יחידות):
1 סלסלת פטריות שמפיניון חתוכות לקוביות
1 בצל קצוץ
100 גר׳ (1/2 כוס + 2 כפות) קמח לבן
250 גר׳ (גביע) שמנת לבישול על בסיס סויה
5 גר' (1/2 שקית) אבקת אפייה
מלח, פלפל
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-190 מעלות ומשמנים תבנית שקעים.
מחממים מחבת ומרססים בתרסיס שמן. מטגנים את הבצל עד שהופך לשקוף ומוסיפים את קוביות הפטריות. מטגנים לעוד 2-3 דק׳ עד שהפטריות מעט מתרככות.
מעבירים לקערה, מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים היטב.
מעבירים את הבלילה לשקעים.
אופים 35-40 דק׳ עד שהמאפינס משחימים.