מוסקה
מרכיבים:
500 גר׳ בשר טחון
1 כף שמן קנולה
1 בצל קלוף וקצוץ
3 תפוחי אדמה פרוסים
2 חצילים פרוסים
חצי ראש שום כתוש
240 גר' (אריזה) עגבניות מרוסקות
1 כוס מים
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית אגוז מוסקט
1/2 כפית כמון
לרוטב בשמל-
25 גר' חמאה או 2 כפות שמן קנולה
500 מ"ל (2 כוסות) חלב / חלב צמחי / מים
3 כפות קמח
מלח, פלפל, אגוז מוסקט
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
להכנת שכבת החציל- מניחים את פרוסות החציל, מתיזים מעט ספריי שמן ואופים 15-20 דק' עד שפרוסות החציל שחומות ורכות. מוציאים מהתנור ומצננים.
להכנת שכבת תפוח האדמה- בסיר עם מים רותחים מבשלים את פרוסות תפוחי האדמה עד שהם מתרככים אך לא מתפרקים (15-20 דק' לערך).
להכנת שכבת הבשר- מחממים ווק עם שמן ומטגנים את הבצל ואת השום עד שהבצל הופך לשקוף.
מוסיפים את הבשר ובאמצעות כף עץ מפוררים. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, המים והתבלינים. מערבבים ומכסים. מבשלים 15-20 דק' או עד שמתקבל רוטב אחיד.
להכנת שכבת הבשמל- מניחים סיר קטן על להבה בינונית ובו החמאה / השמן. מוסיפים את הקמח ומערבבים יחד. מוסיפים את הנוזלים (חלב / חלב צמחי / מים) ותבלינים וטורפים בהתמדה עד להטמעה מלאה של הקמח בנוזלים. הרוטב מוכן כאשר הוא מסמיך (מכסה באופן מלא כף עץ) ונטול גושים.
במידה ונותרו גושים, ניתן להעביר במסננת.
הרכבת המוסקה- מורידים את הטמפרטורה של התנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית פיירקס גדולה.
מניחים את מחצית מכמות פרוסות החציל זה לצד זה. מעליהם מסדרים מחצית מכמות פרוסות תפוח האדמה ולבסוף שכבה של כל כמות הבשר.
מעל הבשר יוצרים שכבה נוספת של יתרת פרוסות תפוח האדמה ומעליהם את יתרת פרוסות החציל. סוגרים בחציל ושופכים בנדיבות את רוטב הבשמל.
(חציל > תפו"א > בשר > תפו"א > חציל > בשמל)
מכניסים לתנור למשך 40-45 דק' או עד ששכבת הבשמל אפויה ושזופה.
- ערך קלורי לפרוסה (מתוך 12)- 190 קק"ל
- מומלץ להיעזר במאמר "עושים סדר בסופר- מחלקת בשרים ועופות" לבחירת נתח דל שומן