מוקפץ חזה עוף ברוטב חמאת בוטנים
מרכיבים (5 מנות):
500 גר' חזה עוף חתוך לקוביות
150 גר׳ אטריות אורז רחבות
1 גמבה חתוכה למקלות
3 שיני שום פרוסות
200 גר' (3 כוסות) ברוקולי מוקפא
2 בצלים ירוקים קצוצים
2 כפות שמן שומשום
לרוטב-
60 גר' (1/4 כוס) חמאת בוטנים טבעית
55 גר' (1/4 כוס) מים
15 גר' (1 כף) רוטב סויה
20 גר' (1 כף) סילאן טבעי
אופן ההכנה:
משרים את אטריות האורז במים רותחים למשך 10 דק׳. ניתן לקצרן באמצעות מספריים.
בקערה קטנה שמים את מרכיבי הרוטב ומערבבים היטב עד שנוצרת תערובת משחתית וחלקה.
מחממים ווק על להבה בינונית ושמים 1 כף שמן שומשום.
מוסיפים את קוביות העוף ומטגנים עד שהעוף משנה צבעו ללבן.
מוציאים את העוף המבושל לצלחת ומחזירים את הווק לגז. אם הצטברו נוזלים- נפתרים מהם.
מוסיפים את כף השמן הנותרת ופרחי הברוקולי המוקפאים.
מקפיצים כ-5 דק' עד שהברוקולי מעט מתרכך.
מוסיפים את השום והגמבה ומקפיצים יחד עד שהירקות מזהיבים ומעט מתרככים.
שימו לב שלא מצטברים נוזלים בשלב זה. אם הצטברו- היפתרו מהם והמשיכו להקפיץ את הירקות.
מוסיפים את קוביות העוף ומחצית מהרוטב ומקפיצים יחד.
מוסיפים את אטריות האורז ואת יתרת כמות הרוטב ומערבבים היטב.
מתבלים במלח ופלפל, מקשטים עם הבצל הירוק הקצוץ.
- במקום חזה עוף אפשר להשתמש בטופו.
- ערך קלורי למנה- 450 קק"ל