מוקפץ חזה עוף ברוטב חמאת בוטנים

מנה נוספת, מהירה וקלת הכנה מבית היוצר של ארוחה בסיר אחד! כל הבית יהנה (:

מוקפץ חזה עוף ברוטב חמאת בוטנים


 

מרכיבים (5 מנות):
500 גר' חזה עוף חתוך לקוביות
150 גר׳ אטריות אורז רחבות
1 גמבה חתוכה למקלות
3 שיני שום פרוסות
200 גר' (3 כוסות) ברוקולי מוקפא
2 בצלים ירוקים קצוצים
2 כפות שמן שומשום

לרוטב-
60 גר' (1/4 כוס) חמאת בוטנים טבעית
55 גר' (1/4 כוס) מים
15 גר' (1 כף) רוטב סויה
20 גר' (1 כף) סילאן טבעי

אופן ההכנה:
משרים את אטריות האורז במים רותחים למשך 10 דק׳. ניתן לקצרן באמצעות מספריים.
בקערה קטנה שמים את מרכיבי הרוטב ומערבבים היטב עד שנוצרת תערובת משחתית וחלקה.

מחממים ווק על להבה בינונית ושמים 1 כף שמן שומשום.
מוסיפים את קוביות העוף ומטגנים עד שהעוף משנה צבעו ללבן.
מוציאים את העוף המבושל לצלחת ומחזירים את הווק לגז. אם הצטברו נוזלים- נפתרים מהם.

מוסיפים את כף השמן הנותרת ופרחי הברוקולי המוקפאים.
מקפיצים כ-5 דק' עד שהברוקולי מעט מתרכך.
מוסיפים את השום והגמבה ומקפיצים יחד עד שהירקות מזהיבים ומעט מתרככים.
שימו לב שלא מצטברים נוזלים בשלב זה. אם הצטברו- היפתרו מהם והמשיכו להקפיץ את הירקות.
מוסיפים את קוביות העוף ומחצית מהרוטב ומקפיצים יחד.
מוסיפים את אטריות האורז ואת יתרת כמות הרוטב ומערבבים היטב.
מתבלים במלח ופלפל, מקשטים עם הבצל הירוק הקצוץ.

  • במקום חזה עוף אפשר להשתמש בטופו.
  • ערך קלורי למנה- 450 קק"ל
ארוחה בסיר אחד בקלות ובמהירות

מאמרים אחרונים

עוד מתכונים מקטגוריית ארוחה בסיר אחד

פה לא נמנעים מאוכל וגם לא מעוגיות

עוגיות הן קבצי טקסט קטנים הנושאים פיסות מידע בנוגע לפעילותו של משתמש באתר ומאחסנים אותן במכשיר אשר משמש לצורך גישה לאתר. העוגיות אינן פוגעות במכשירך ומאפשרות לנו להציע לך חווית גלישה טובה וגישה מהירה יותר לאתרנו. כל מידע נוסף, כולל זה שמאפשר לנו להציג בפניך פרסומות, יישמר רק עם קבלת הסכמתך מראש אשר תינתן על ידי המשך גלישתך באתר או באמצעות כל אחד מהאמצעים המפורטים להלן.