מטבעות תמרים ואגוזים
מרכיבים (70 יחידות):
500 גר' (1 אריזות וואקום) תמרים ללא חרצנים
60 גר' (שני חופנים) אגוזי מלך טבעיים קצוצים
30 גר' (חופן) שקדים טבעיים קצוצים
35 גר' (2 כפות) טחינה גולמית
לציפוי- קוואקר טחון דק
אופן ההכנה:
שמים בקערה גדולה את התמרים והטחינה ומחממים 20-30 שניות במיקרוגל.
מוסיפים את האגוזים והשקדים הקצוצים ומערבבים היטב כך שכל האגוזים והשקדים ייטמעו בתמרים. התערובת תהיה מאוד דביקה וזה בסדר.
מחלקים את התערובת לשני חלקים שווים ומפזרים קוואקר על שני ניירות אפייה.
מעבירים חצי אחד מהתערובת לנייר האפייה ומיישרים אותו לנקניק ארוך לאורך נייר האפייה. מצפים אותו בקוואקר ומגלגלים אותו באמצעות נייר האפייה לרולדה מהודקת.
חוזרים על הפעולות עם החצי השני של התערובת.
נרצה לקבל שתי רולדות תמרים מצופות בקוואקר, עטופות בנייר אפייה.
מקפיאים את שתי הרולדות.
כעבור שעה אפשר לפרוס את הרולדה למטבעות בעובי אצבע או 10 גר' למטבע.
אפשר לשמור את הרולדות שלמות במקפיא ולפרוס בכל פעם לפני האכילה, או לפרוס מראש את הרולדות ולשמור בקופסה אטומה במקפיא.
- ערך קלורי ליחידה- 35 קק"ל