עוגת תפוזים

קטגוריה || קינוחים
בתור מי שלא חובבת פירות הדר באוכל שלה, אני חייבת להגיד לכן שהעוגה הזו גרמה לי לאהוב פירות הדר באוכל

עוגת תפוזים


 

מרכיבים (תבנית אינגליש קייק):
180 גר׳ (1 כוס + 4 כפות) קמח לבן
100 גר׳ (1/2 כוס) סוכר לבן
30 גר' (3 כפות) ממתיק סוויטנגו
5 גר' (1/2 שקית) אבקת אפייה
3 ביצים (M)
50 גר׳ (1/4 כוס) שמן קנולה
גרידת תפוז מ-1/2 תפוז

לגלייז תפוז:
מיץ משני תפוזים (140 מ״ל)
1 כף קורנפלור
3 כפות ממתיק סוויטנגו

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות, משמנים ומרפדים את תחתית תבנית האינגליש בנייר אפייה.
בקערה טורפים את הביצים, הסוויטנגו והסוכר לקציפה בהירה ותפוחה.
מוסיפים את השמן ומערבבים.
מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה וגרידת התפוז ומערבבים לאיחוד.
יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים כ-35-40 דק׳ עד שקיסם במרכז יוצא עם פירורים לחים והעוגה שחומה באופן אחיד.
בנתיים בסיר קטן על להבה בינונית מערבבים את מרכיבי הגלייז עד שכל הסוויטנגו נמס.
כשהעוגה מוכנה, שופכים על עליה את הגלייז, מצננים ומאפשרים לו להיספג.

  • ערך קלורי לפרוסה בעובי אצבע (30 גר׳)- 80 קק״ל
  • ניתן להמיר את הסוויטנגו בסוכר באותה כמות

אל תוותרו על הגלייז
קטגוריה || קינוחים

מאמרים אחרונים

פה לא נמנעים מאוכל וגם לא מעוגיות

עוגיות הן קבצי טקסט קטנים הנושאים פיסות מידע בנוגע לפעילותו של משתמש באתר ומאחסנים אותן במכשיר אשר משמש לצורך גישה לאתר. העוגיות אינן פוגעות במכשירך ומאפשרות לנו להציע לך חווית גלישה טובה וגישה מהירה יותר לאתרנו. כל מידע נוסף, כולל זה שמאפשר לנו להציג בפניך פרסומות, יישמר רק עם קבלת הסכמתך מראש אשר תינתן על ידי המשך גלישתך באתר או באמצעות כל אחד מהאמצעים המפורטים להלן.