עוגת תפוזים
מרכיבים (תבנית אינגליש קייק):
180 גר׳ (1 כוס + 4 כפות) קמח לבן
100 גר׳ (1/2 כוס) סוכר לבן
30 גר' (3 כפות) ממתיק סוויטנגו
5 גר' (1/2 שקית) אבקת אפייה
3 ביצים (M)
50 גר׳ (1/4 כוס) שמן קנולה
גרידת תפוז מ-1/2 תפוז
לגלייז תפוז:
מיץ משני תפוזים (140 מ״ל)
1 כף קורנפלור
3 כפות ממתיק סוויטנגו
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות, משמנים ומרפדים את תחתית תבנית האינגליש בנייר אפייה.
בקערה טורפים את הביצים, הסוויטנגו והסוכר לקציפה בהירה ותפוחה.
מוסיפים את השמן ומערבבים.
מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה וגרידת התפוז ומערבבים לאיחוד.
יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים כ-35-40 דק׳ עד שקיסם במרכז יוצא עם פירורים לחים והעוגה שחומה באופן אחיד.
בנתיים בסיר קטן על להבה בינונית מערבבים את מרכיבי הגלייז עד שכל הסוויטנגו נמס.
כשהעוגה מוכנה, שופכים על עליה את הגלייז, מצננים ומאפשרים לו להיספג.
- ערך קלורי לפרוסה בעובי אצבע (30 גר׳)- 80 קק״ל
- ניתן להמיר את הסוויטנגו בסוכר באותה כמות