עוף מבושל עם כרובית ברוטב לימוני
מרכיבים (8 מנות):
1 ק"ג שוקי עוף
2 בצלים פרוסים לטבעות
4 שיני שום פרוסות
1 כף שמן קנולה
550 גר' (4 כוסות) פרחי כרובית מוקפאים
1/2 לימון פרוס
1 כפית מלח
1/2 כפית כורכום
1/4 כפית פלפל שחור
1/2 כוס מים
אופן ההכנה:
מחממים סוטאז' על להבה בינונית ושמים את השמן. מטגנים את העוף משני צדדיו עד שמשחים. מוציאים לצלחת.
באותו סיר מטגנים את הבצל 3-4 דק' או עד שהופך לשקוף. מוסיפים את השום ואת הכרובית ומערבבים.
מתבלים ומחזירים את העוף אל הסיר.
מוסיפים 1/2 כוס מים וחופנים את פרוסות הלימון בין שוקי העוף.
מכסים ומבשלים 40-50 דק', עד שהעוף מבושל ורך והנוזלים התאדו ברובם.
במידת הצורך ניתן להוסיף עוד מים.
- ערך קלורי למנה- 277 קק"ל