פרגיות מתקתקות עם פטריות ובצל
מרכיבים (6 מנות):
1 ק״ג פרגיות חתוכות לרבעים
3 בצלים קלופים חתוכים לרבעים
1/2 סלסלת פטריות שמפיניון חתוכות לרבעים
5-6 שיני שום פרוסות
1 כף שמן
1 כף קורנפלור
2 כפות סילאן טבעי
1 כפית מלח
1 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית בהרט
פלפל שחור לפי הטעם
אופן ההכנה:
מנקים את הפרגיות משאריות עצמות, חותכים ומכניסים לקערה. מוסיפים סילאן, קורנפלור ותבלינים ומערבבים.
מחממים סיר רחב ושטוח (סוטאז׳).
שמים כף שמן, מוסיפים את הבצלים והשום ומשחימים קלות. מוסיפים את הפטריות ואת הפרגיות המתובלות ומטגנים כ-5 דק׳ להשחמה.
מכסים, מנמיכים את הלהבה לנמוכה ביותר ומבשלים 40-45 דק׳.
להשחמה סופית- מחממים תנור ל-250 ומכניסים את סיר הפרגיות ללא מכסה ל-10 דק׳.