קציצות ואורז אדום בסיר אחד
מרכיבים (35-40 יחידות):
לקציצות-
500 גר׳ בשר טחון
1 בצל קלוף וקצוץ
2 קישוא קלוף ומגורד בפומפייה
2 גזרים קלופים ומגורדים בפומפייה
חופן נדיב פטרוזיליה ו/או כוסברה קצוצה
1 ביצה
1 כפית מלח
1/2 כפית ראס אל חנות
פלפל שחור לפי הטעם
לכל הסיר-
1 כוס אורז
1 כף שמן קנולה
1 בצל קצוץ
3 שיני שום כתושות
480 גר' (2 אריזות) עגבניות מרוסקות
2.5-3 כוסות מים רותחים
1 כפית מלח
1 כפית אבקת מרק
1 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית פלפל שחור
אופן ההכנה:
בקערה מניחים את כל מרכיבי הקציצות ולשים היטב במשך 2-3 דקות עד שמתקבלת עיסה אחידה והומוגנית.
קורצים כדורים קטנים ומניחים בצד.
מחממים סוטאז׳ על להבה בינונית. שמים כף שמן ובצל קצוץ ומטגנים עד להזהבה הבצל. מוסיפים את השום ומערבבים.
מוסיפים את העגבניות המרוסקות, התבלינים והנוזלים. מכסים ומביאים לרתיחה.
מוסיפים בזהירות את הקציצות אל סיר הרוטב ולאחר מכן את האורז. מכסים במכסה ומבשלים 40-60 דק׳ על להבה נמוכה.
התבשיל מוכן כאשר מרבית נוזלי הרוטב נספגו והאורז מוכן.
ניתן להוסיף עוד נוזלים במידה והאורז לא בושל כראוי.
- ערך קלורי למנה- 245 קק"ל
- מומלץ להיעזר במאמר "עושים סדר בסופר- מחלקת בשרים ועופות" לבחירת נתח דל שומן