רוגעלך שוקולד

מה יותר מפנק ביום חורפי מאשר רוגעלך מתוקים וחמים שבדיוק יצאו מהתנור? תנסו את המתכון וספרו לי איך יצא!

רוגעלך שוקולד


 

מרכיבים (25-30 יחידות):
350 גר' (2.5 כוסות) קמח לבן
90 גר' (1/3 כוס) סוכר לבן
2 כפיות שמרים יבשים
185 מ"ל (3/4 כוס) חלב 3%
1 ביצה (M)
50 גר' חמאה מומסת

למילוי:
350 גר' (1.5 כוסות) ממרח נוטלה

לאפייה:
1 ביצה טרופה

למי סוכר:
100 גר' (1/2 כוס) כוס סוכר
125 מ"ל (1/2 כוס) מים

אופן ההכנה:
בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את הקמח, השמרים והסוכר ומערבלים קלות על מהירות נמוכה. מוסיפים בהדרגה את הביצה, החמאה והחלב. ממשיכים ללוש במהירות נמוכה עוד כ-8 דק' עד שמתקבל בצק אחיד, חלק וגמיש.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים במגבת או בנייר נצמד ומתפיחים במקום חמים כשעה או עד הכפלת הנפח.

  • טיפ לממהרות:
    בימים קרים אני נוהגת להדליק את התנור על 50 מעלות ומתפיחה את הבצק בתוכו כשעה.

 

מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית אפייה.
מקמחים היטב משטח עבודה ומחלקים את הבצק ל-3.
כל חלק מרדדים לעלה דק בצורת מלבן ומיישרים את הקצוות כך שיהיה ישר. מורחים באחידות את ממרח השוקולד ומקפידים למרוח גם בקצוות.
באמצעות חותכן פיצה או סכין חדה, מחלקים את המלבן ל-10 משולשים שווי שוקיים. הקפידו על שבסיס המשולש יהיה צר (~5 ס"מ לכל היותר) על מנת שהרוגעלך יתקבל בגודל רצוי. מגלגלים את הרוגלעך מהחלק הרחב אל הצר.
חוזרים על הפעולה עם יתר הבצק.
מאפשרים לרוגעלך לנוח לפני האפייה 10-15 דק'.
מניחים בתבנית כאשר הרוגעלך מונח על קצהו (על מנת שלא ייפתח באפייה).
מורחים בביצה ואופים 20-25 דק', עד שהרוגעלך שחום ותפוח.

  • טיפ למשקיעות:
    לקבלת רוגעלך כמו במאפייה- לאחר מריחת השוקולד הראשונה, קפלו את הבצק למעטפה ורדדו שוב עד שתקבלו מראה משויש. כעת מרחו שכבה שנייה של שוקולד וחתכו למשולשים.

 

למי סוכר- בסיר קטן מרתיחים מים וסוכר ומערבבים היטב עד שכל הסוכר נמס.
מיד כשהרוגעלך יוצא מהתנור, נמרח בנדיבות מי סוכר.

  • ערך קלורי ליחידה- 150-180 קק"ל ליחידה (בהתאם לכמות המתקבלת)
  • ניתן להחליף את הממרח בכל ממרח מתוק אחר
  • לגרסה פרווה- ניתן להמיר את החמאה ב-40 גר' שמן קנולה ואת החלב בתחליף חלב ע"ב סויה וכו'
הביס המושלם

מאמרים אחרונים

פה לא נמנעים מאוכל וגם לא מעוגיות

עוגיות הן קבצי טקסט קטנים הנושאים פיסות מידע בנוגע לפעילותו של משתמש באתר ומאחסנים אותן במכשיר אשר משמש לצורך גישה לאתר. העוגיות אינן פוגעות במכשירך ומאפשרות לנו להציע לך חווית גלישה טובה וגישה מהירה יותר לאתרנו. כל מידע נוסף, כולל זה שמאפשר לנו להציג בפניך פרסומות, יישמר רק עם קבלת הסכמתך מראש אשר תינתן על ידי המשך גלישתך באתר או באמצעות כל אחד מהאמצעים המפורטים להלן.