שושני שמרים במילוי תפוחים וקינמון

קטגוריה || קינוחים
תקשיבו, איזה בצק רך! אין דברים כאלה. והוא יקבל באהבה כל מילוי שתשימו לו

שושני שמרים במילוי תפוחים וקינמון


 

מרכיבים (14-16 שושנים):
350 גר' (2.5 כוסות) קמח לבן
70 גר' (1/3 כוס) סוכר לבן
2 כפיות שמרים יבשים
200 גר' (גביע) אשל
1 ביצה (L)
50 גר' חמאה מומסת
למילוי- 1/2 קופסה מלית תפוחי עץ וקינמון של @maimons_official
למי סוכר- 1/2 כוס סוכר או ממתיק סוויטנגו + 1/2 כוס מים

אופן ההכנה:
בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את הקמח, השמרים והסוכר ומערבבים קלות על מהירות נמוכה. מוסיפים בהדרגה את הביצה, החמאה והאשל. ממשיכים ללוש במהירות נמוכה עוד כ-8 דק' עד שמתקבל בצק אחיד, חלק וגמיש.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים במגבת או בנייר נצמד ומתפיחים במקום חמים כשעה או עד הכפלת הנפח.
טיפ- בימים קרים אני נוהגת להדליק את התנור על 50 מעלות ומתפיחה את הבצק בתוכו כשעה.

מרפדים תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ.
מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעלה בעובי 2 ס"מ. מורחים את הממרח בצורה אחידה על הבצק (וודאו שאתן מורחות גם בקצוות). מגלגלים לרולדה הדוקה ופורסים 14-16 שושנים.
מסדרים את השושנים בתבנית העגולה ומניחים להתפחה נוספת (30-60 דק') עד לתפיחת השושנים.
מחממים תנור ל-190 מעלות.
מורחים בביצה ואופים כ-40-45 דק' עד השחמה אחידה.

למי סוכר- בסיר קטן מרתיחים מים וסוכר ומערבבים היטב עד שכל הסוכר / הממתיק נמס.

מיד כשהעוגה מוכנה- שופכים ומורחים עליה מי סוכר באופן אחיד.

  • ערך קלורי ליחידה- 140-160 קק"ל (תלוי בכמות השושנים, כולל המלית)
  • ניתן להחליף את המילוי בכל מילוי / ממרח מתוק אחר
כל ממרח יעבוד פה
קטגוריה || קינוחים

מאמרים אחרונים

פה לא נמנעים מאוכל וגם לא מעוגיות

עוגיות הן קבצי טקסט קטנים הנושאים פיסות מידע בנוגע לפעילותו של משתמש באתר ומאחסנים אותן במכשיר אשר משמש לצורך גישה לאתר. העוגיות אינן פוגעות במכשירך ומאפשרות לנו להציע לך חווית גלישה טובה וגישה מהירה יותר לאתרנו. כל מידע נוסף, כולל זה שמאפשר לנו להציג בפניך פרסומות, יישמר רק עם קבלת הסכמתך מראש אשר תינתן על ידי המשך גלישתך באתר או באמצעות כל אחד מהאמצעים המפורטים להלן.