שושני שמרים במילוי תפוחים וקינמון
מרכיבים (14-16 שושנים):
350 גר' (2.5 כוסות) קמח לבן
70 גר' (1/3 כוס) סוכר לבן
2 כפיות שמרים יבשים
200 גר' (גביע) אשל
1 ביצה (L)
50 גר' חמאה מומסת
למילוי- 1/2 קופסה מלית תפוחי עץ וקינמון של @maimons_official
למי סוכר- 1/2 כוס סוכר או ממתיק סוויטנגו + 1/2 כוס מים
אופן ההכנה:
בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את הקמח, השמרים והסוכר ומערבבים קלות על מהירות נמוכה. מוסיפים בהדרגה את הביצה, החמאה והאשל. ממשיכים ללוש במהירות נמוכה עוד כ-8 דק' עד שמתקבל בצק אחיד, חלק וגמיש.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים במגבת או בנייר נצמד ומתפיחים במקום חמים כשעה או עד הכפלת הנפח.
טיפ- בימים קרים אני נוהגת להדליק את התנור על 50 מעלות ומתפיחה את הבצק בתוכו כשעה.
מרפדים תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ.
מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעלה בעובי 2 ס"מ. מורחים את הממרח בצורה אחידה על הבצק (וודאו שאתן מורחות גם בקצוות). מגלגלים לרולדה הדוקה ופורסים 14-16 שושנים.
מסדרים את השושנים בתבנית העגולה ומניחים להתפחה נוספת (30-60 דק') עד לתפיחת השושנים.
מחממים תנור ל-190 מעלות.
מורחים בביצה ואופים כ-40-45 דק' עד השחמה אחידה.
למי סוכר- בסיר קטן מרתיחים מים וסוכר ומערבבים היטב עד שכל הסוכר / הממתיק נמס.
מיד כשהעוגה מוכנה- שופכים ומורחים עליה מי סוכר באופן אחיד.
- ערך קלורי ליחידה- 140-160 קק"ל (תלוי בכמות השושנים, כולל המלית)
- ניתן להחליף את המילוי בכל מילוי / ממרח מתוק אחר