תבשיל אסאדו
מרכיבים (6 מנות):
1 ק"ג אסאדו עם עצם
1 אריזת פטריות שמפיניון חתוכות לרבעים
100 גר' (אריזה) ערמונים בוואקום
1 בצל קלוף וקצוץ
5 שיני שום פרוסות
1 בטטה קלופה וחתוכה לקוביות
3.5 כוסות מים רותחים
2 כפות סילאן טבעי
1 כף שמן זית
1 כפית מלח
1 כפית אבקת מרק
2-3 עלי דפנה מיובשים
פלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-200 מעלות.
מחממים מחבת גדולה ומניחים בה את נתח האסאדו. "סוגרים" אותו משני צדדיו, 2-3 דק' לכל צד, עד שמשחים קלות. (זה בסדר שנשארים בו חלקים אדומים)
נעביר את נתח האסאדו לתבנית גדולה שמתאימה לבישול בתנור.
באותה המחבת נשים את כף שמן הזית ונקפיץ את הבצל והשום עד שהבצל הופך לשקוף.
נוסיף את הפטריות, הערמונים והבטטה ונקפיץ עוד כ-2 דק' עד שהפטריות מעט מאבדות מנפחן. שימו לב שלא יצטברו נוזלים בשלב זה. במידה וכן- סננו אותם.
נעביר את תכולת המחבת לתבנית בה נמצא נתח האסאדו ונפזר סביבו את הפטריות, הערמונים והבטטה המוקפצים.
נערבב את 3.5 כוסות המים הרותחים עם מלח, פלפל וסילאן ונשפוך על תערובת האסאדו והתוספות.
נפזר את עלי הדפנה.
נאטום את התבנית בנייר כסף ונכניס לאפייה בתנור למשך לפחות 3 שעות.
מידי פעם הציצו לוודא שלא התייבשו הנוזלים ובמידת הצורך הוסיפו.
התבשיל מוכן כאשר הבשר רך ומתפרק בקלות.