תבשיל פרגיות ופתיתים בסיר אחד
מרכיבים (8 מנות):
1 ק״ג פרגיות חתוכות לקוביות בינוניות
1 כף שמן קנולה
2 בצלים קלופים ופרוסים לחצאי טבעת
1 קישוא קלוף וחתוך לקוביות
2.5 כוסות פתיתים
2 כוסות מים רותחים
1 כפית מלח
1 כפית אבקת מרק
1/4 כפית בהרט
1/4 כפית פלפל שחור
אופן ההכנה:
מחממים סוטאז׳ על להבה בינונית ומוסיפים את השמן. מטגנים את הבצל עד שהופך לשקוף. מוסיפים את הקישוא ומטגנים יחד עוד כ-3 דקות, עד שהבצל מזהיב. מוסיפים את קוביות הפרגיות ומטגנים 5-10 דק׳ או עד שהן הלבינו והגירו נוזלים.
מוסיפים את הפתיתים, התבלינים והנוזלים. מערבבים היטב ומכסים.
מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-10 דקות נוספות עם מכסה סגור, או עד שהפתיתים רכים והנוזלים הצטמצמו.
מומלץ להגיש לצד סלט ירקות טריים
- לא אוהבות קישוא? ניתן לוותר או להחליף ב-1 כוס קוביות פטריות שמפיניון טריות.
- ערך קלורי למנה (מתוך 8)- 440 קק"ל