טארט שוקולד לפסח
מרכיבים (תבנית פאי 24 ס"מ):
לקלתית-
100 גר' (3/4 כוס) קורנפלור
50 גר' (1/2 כוס) קמח שקדים / שקדים טחונים
12 גר' (2 כפות) אבקת קקאו
20 גר' (1 כף) אבקת סוכר
1 ביצה (M)
50 גר' (1/4 כוס) שמן קנולה
1/2 כפית תמצית וניל
במידת הצורך- 1-2 כפות מים
לרוטב שוקולד-
50 גר' שוקולד מריר 70% מוצקי קקאו
125 גר' (1/3 כוס) ממרח שוקולד
125 גר' (1/2 כוס) חלב 3%
לקציפת ביצים-
2 ביצים (M)
90 גר' (1/3 כוס) סוכר לבן
לעיטור- אבקת סוכר
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-160 מעלות.
בקערה מערבבים את כל מרכיבי הקלתית עד קבלת כדור בצק רך, גמיש ואחיד.
מניחים במקרר למשך 15 דקות על מנת שיהיה יותר נוח לעבודה.
לאחר מכן מרדדים את כדור הבצק על משטח לכדי עלה ומרפדים באמצעותו תבנית פאי בקוטר 24 ס"מ.
מבצעים חורים באמצעות מזלג ומניחים בהקפאה עד הרכבת הטארט.
בנתיים מכינים את רוטב השוקולד- בסיר קטן מניחים את השוקולד, ממרח השוקולד והחלב וממיסים על להבה בינונית עד קבלת רוטב שוקולדי אחיד ללא גושים.
מניחים לצינון בטמפ' החדר.
להכנת קציפת הביצים- באמצעות מיקסר, מערבלים על מהירות מקסימלית את הביצים ומוסיפים באופן הדרגתי את הסוכר. ממשיכים לערבל עד קבלת קציפה בהירה ותפוחה.
כעת מאחדים:
בזילוף עדין שופכים את רוטב השוקולד אל קציפת הביצים תוך תנועות קיפול עדינות. ממשיכים לערבב בעדינות עד איחוד תערובת הביצים והשוקולד לכדי תערובת שוקולדית בגוון אחיד.
את תערובת השוקולד שופכים על גבי הקלתית האפויה.
מכניסים לאפייה של 40-50 דק'. העוגה מוכנה כאשר היא יציבה בשוליים ומעט רוטטת במרכז.
מצננים היטב בטמפ' החדר ובוזקים בנדיבות אבקת סוכר.
- ניתן להמיר את החלב בתחליף חלב ע"ב סויה/שיבולת שועל/שקדים באותה הכמות
- ניתן להשתמש בכל ממרח שוקולד כשר לפסח ו/או פרווה
- ניתן להמיר את הסוכר בתחליף סוכר באותה הכמות, יש לקחת בחשבון שהטעם עשוי להשתנות מעט
- ערך קלורי לפרוסה (מתוך 16 פרוסות)- 180 קק"ל