לחמניות גבינה של פעם

כשהייתי קטנה היה לנו בבית ספר בישול שנקרא ״ילדים מבשלים״. המתכון שהכי חרשנו עליו היה לחמניות הגבינה האלה שהיו נמצאות אצלנו קבוע על השולחן בימי שבת בבוקר. המתכון הזה מבוסס על המתכון מהספר, והוא זה שנמצא אצלנו על השולחן בשבת בבוקר, גם היום.

לחמניות גבינה של פעם


 

מרכיבים (20-22 יחידות):
210 גר׳ (1.5 כוסות) קמח לבן
5 גר' (1/2 שקית) אבקת אפייה
1/4 כפית סודה לשתייה
1 כפית מלח
250 גר' (גביע) קוטג׳ 5%
75 גר׳ (פס בעובי שתי אצבעות) גבינה בולגרית 5% מגורדת
1 ביצה (M)
75 גר׳ (1/3 כוס) שמן קנולה / חמאה מומסת
לציפוי- שומשום / קצח

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית אפייה.
בקערה גדולה מערבבים קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח.
מוסיפים את הגבינות ומערבבים היטב. מוסיפים את הביצה, והשמן ומערבבים לאיחוד כל המרכיבים.
יוצרים 22 כדורים בגודל כדור פינג פונג ומניחים במרווחים אחד מהשני.
מפזרים מעל שומשום / קצח ומכניסים לתנור למשך 15-25 דק׳, עד שהלחמניות משחימות.

  • ערך קלורי ליחידה- 85 קק"ל
  • ניתן לשמור במקפיא / במקרר
קל, מהיר ופשוט טעים

מאמרים אחרונים

פה לא נמנעים מאוכל וגם לא מעוגיות

עוגיות הן קבצי טקסט קטנים הנושאים פיסות מידע בנוגע לפעילותו של משתמש באתר ומאחסנים אותן במכשיר אשר משמש לצורך גישה לאתר. העוגיות אינן פוגעות במכשירך ומאפשרות לנו להציע לך חווית גלישה טובה וגישה מהירה יותר לאתרנו. כל מידע נוסף, כולל זה שמאפשר לנו להציג בפניך פרסומות, יישמר רק עם קבלת הסכמתך מראש אשר תינתן על ידי המשך גלישתך באתר או באמצעות כל אחד מהאמצעים המפורטים להלן.