עוגיות שוקולד צ'יפס
מרכיבים (45 יחידות):
100 גר' חמאה מומסת
1 ביצה
120 גר' (כוס) סוכר חום בהיר
210 גר' (1.5 כוס) קמח חיטה לבן
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
100 גר' שוקולד חתוך לקוביות קטנות
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית אפייה.
בקערה טורפים ביצה עם סוכר וחמאה לקבלת תערובת בהירה ומעט תפוחה.
מוסיפים את הקמח וסודה לשתייה ומטמיעים היטב.
מוסיפים את השוקולד ומערבבים רק עד שהשוקולד הוטמע באופן אחיד.
מניחים במקרר למשך 15-30 דק' כדי שהבצק יהיה נוח יותר לעבודה.
קורצים עיגולים קטנים ומניחים במרווחים אחד מהשני.
אופים 12-15 דק' או עד שתחתית העוגייה זהובה.
מצננים על רשת צינון בטמפ' החדר ומאחסנים בצנצנת אטומה.
- ניתן להשתמש בכל סוגי השוקולד לטעמכם- לבן / מריר / חלב / נטיפי שוקולד וכו'. במתכון השתמשתי בשוקולד חלב ושוקולד לבן
- ערך קלורי ליחידה- 57 קק"ל