גרנולה פיסטוק, שוקולד לבן וחלווה
מרכיבים:
120 גר׳ (כוס) שיבולת שועל (גסה)
50 גר׳ (1/3 כוס) פיסטוק טבעי קצוץ
50 גר׳ שוקולד לבן קצוץ
65 גר' (1/4 כוס) טחינה גולמית (עדיף מלאה)
40 גר' (2 כפות) סילאן טבעי
1 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
בקערה מערבבים את כל המרכיבים היטב כך שכל היבשים ״נרטבים״.
משטחים את הגרנולה היטב ודק בתבנית ושולחים לאפייה של 10-12 דק׳ או עד שהגרנולה משחימה בצורה אחידה.
מוציאים מהתנור ומצננים לגמרי בטמפ׳ החדר.
שומרים בצנצנת במקום יבש.
- ערך קלורי לכף (14 גר')- 75 קק״ל
- ניתן להשתמש בקוואקר (שיבולת שועל טחונה דק), על אף שבעיני הגסה נותן עוד צ'אנקיות
- ניתן להשתמש בטחינה לא מלאה, אך המלאה מעניקה פי 7 סידן