עוגיות חמאה בדיפ שוקולד
מרכיבים (44 יחידות):
140 גר׳ (1 כוס) קמח לבן
50 גר׳ (1/3 כוס) אבקת סוכר
1 כף סוויטנגו
50 גר׳ חמאה
1 ביצה (M)
1 כפית תמצית וניל
לציפוי:
50 גר׳ שוקולד לבן/חלב/מריר
1 כף שמן
אופן ההכנה:
ממיסים באופן חלקי את החמאה.
בקערה שמים את כל המרכיבים היבשים ומערבבים.
מוסיפים את הביצה, תמצית הוניל והחמאה ומאחדים (אפשר בידיים) עד ליצירת כדור בצק גמיש ואחיד.
מניחים בחזרה בקערה ושמים במקרר ל-30 דק׳.
מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים תבנית אפייה.
על משטח, מרדדים את הבצק לעלה בעובי 1 ס״מ.
באמצעות חותכן עוגיות עגול (קוטר 3.5 ס״מ) קורצים עוגיות.
מניחים בתבנית ואופים כ-12-15 דק׳ עד שהעוגיות מזהיבות באחידות וקצות העוגיה משחימים.
מצננים בטמפ׳ החדר.
אם רוצים ללא ציפוי- מפזרים אבקת סוכר בנדיבות.
לציפוי-
מניחים בקערה 50 גר׳ שוקולד לבן/חלב/מריר ו-1 כף שמן.
ממיסים בפולסים של 10-20 שנ׳ במיקרוגל תוך ערבוב השוקולד.
טובלים מחצית מהעוגיה בשוקולד ומניחים על תבנית אפייה.
אפשר לפזר סוכריות צבעוניות ????????
מצננים בטמפ׳ החדר עד למיצוק השוקולד על העוגיה.
בימים חמים אפשר להכניס למקרר להאצת המיצוק.
מאחסנים בצנצנת אטומה.
- ערך קלורי ליחידה- 25 קק״ל