פתולונז- פתיתים ברוטב בולונז
מרכיבים (8 מנות):
500 גר׳ בשר טחון
1 כף שמן
1 בצל קלוף וקצוץ דק
3 שיני שום כתושות
480 גר' (2 אריזות) עגבניות מרוסקות
400 גר׳ (אריזה) פתיתי קונכיות
3 כוסות מים
חופן בזיליקום ואורגנו טריים וקצוצים
מלח, פלפל, פפריקה מתוקה, ועלה דפנה מיובש
אופן ההכנה:
בסיר ווק או סוטאז׳ (רחב ושטוח) מחממים שמן ומוסיפים את הבצל. מטגנים עד שמזהיב קלות ומוסיפים את שיני השום והבשר. באמצעות כף עץ ״מפרקים״ את הבשר לפירורים ומבשלים עד שמשנה את צבעו.
מוסיפים את התבלינים ועשבי התיבול, את העגבניות המרוסקות ו-1 כוס מים ומערבבים.
מכסים ומבשלים על להבה בינונית כ-30 דק׳.
מוסיפים את הפתיתים לבולונז ומוסיפים את המים.
תתחילו מ-1 כוס מים ואם יש צורך תוסיפו את הכוס הנותרת (הפתיתים צריכים להיות מכוסים בנוזל).
הארוחה מוכנה כשהפתיתים רכים.
- במקום פתיתי קונכיות אפשר להשתמש בפתיתים רגילים או פסטה.
- אפשר להמיר את הבשר הטחון בתחליף בשר צמחוני/טבעוני.