חיתוכיות קראנץ׳ פקאן ומייפל (לל"ג)
מרכיבים (15 יחידות):
לבצק שקדים-
160 גר׳ (1.5 כוסות) קמח שקדים
60 גר׳ (4 כפות) מייפל טבעי
40 גר׳ (3 כפות) שמן קוקוס
1 כפית תמצית וניל
מעט קינמון ומלח
לקראנץ׳ פקאן מייפל-
200 גר׳ (2 כוסות) פקאנים טבעיים קצוצים
75 גר׳ (1/4 כוס) מייפל טבעי
50 גר׳ (1/4 כוס) סוכר חום
1 כף שמן קוקוס
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית מלבנית או מרובעת בנייר אפייה.
אני השתמשתי בתבנית מלבנית 30*20.
בקערה מערבבים את מרכיבי בצק השקדים לכדי כדור בצק אחיד, רך וגמיש.
מרדדים בעדינות את הבצק ו״מלבישים״ בתוך התבנית. מהדקים היטב לדפנות התבנית ואופים 8-10 דק׳ עד שמשחים בצורה אחידה.
בינתיים מכינים את הקראנץ׳ פקאן ומייפל- מחממים סיר קטן על להבה בינונית ובתוכו הסוכר, המייפל והשמן. מערבבים עד שהסוכר נמס באופן אחיד ומתקבלת תערובת בעלת צבע קרמל עשיר.
מוסיפים את הפקאנים הקצוצים ומערבבים היטב.
שימו לב שהשלב הזה צריך להיות מהיר על מנת שהתערובת לא תתקשה לכן.
מיד מעבירים את תערובת הפקאן-מייפל אל בצק השקדים האפוי ומשטחים אותה באופן אחיד על הבצק.
מחזירים לאפייה נוספת של 10-12 דק׳ עד השחמה קלה.
מצננים.
מגישים חם לצד גלידה קרה ????
- ערך קלורי ליחידה (מתוך 15 יחידות)- 235 קק״ל
- החיתוכיות טבעוניות, כשרות פרווה ונטולות גלוטן
- ניתן להחליף את שמן הקוקוס בשמן קנולה
- ניתן להחליף או לשלב גם אגוזי מלך במקום הפקאנים
- ניתן לשמור את החיתוכיות בהקפאה ולחמם לפני האכילה