פנקייק ריקוטה ענני

מכירות שבסרטים הולכים לאיזה פונדק ומזמינים פנקייק שמנמן נוטף חמאה ומייפל? עכשיו תדמיינו את הריח. בנות אפשר להפסיק לדמיין, דאגתי לכן למתכון כזה

פנקייק ריקוטה ענני


 

מרכיבים (8-10 יחידות):
120 גר׳ (1/2 כוס + 3 כפות) קמח לבן
2 ביצים (L)
200 גר' (גביע) גבינת ריקוטה קלאסית
120 מ״ל (1/2 כוס) חלב 3%
1 כף סוכר לבן
10 גר' (1 שקית) אבקת אפייה
1 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:
מפרידים את הביצים וטורפים את החלבונים כ- 2-3 דק׳ עד שמתקבלת קציפה בהירה ותפוחה.
מוסיפים לחלבונים את גבינת הריקוטה והחלב ומערבבים בתנועות קיפול באמצעות כף עץ/ לקקן עד להטמעת הגבינה בחלבונים.
מוסיפים את החלמונים ומערבבים.
מוסיפים את היבשים- קמח, אבקת אפייה וסוכר ומערבבים היטב עד שכל הגושים נעלמים.
מתבלים בתמצית וניל.

על להבה בינונית מחממים מחבת טפלון עם כפית שמן קנולה.
בשלב זה ניתן להיעזר ברינג / חותכן עוגיות בקוטר 10 ס״מ כדי לקבל פנקייקים עגולים ומדויקים.
ממלאים את הרינג כ-1/3 מגובהו (3 כפות בלילה) וממתינים עד שיווצרו בועות בדפנות הפנקייק.
באמצעות טרבד הופכים את הפנקייק ומשחימים גם מצידו השני.
חוזרים על הפעולה עם שאר הכמות.
מגישים עם ממרח אהוב- מייפל/נוטלה וכל אופציה אחרת.

  • הפנקייקים לא מאוד מתוקים ולכן יתאימו גם לממרח מלוח (גבינות ומתבלים).
  • ערך קלורי ליחידה (מתוך 8 יחידות)- 120 קק״ל
  • ערך קלורי ליחידה (מתוך 10 יחידות)- 95 קק״ל
רמת פינוק מירבית

מאמרים אחרונים

פה לא נמנעים מאוכל וגם לא מעוגיות

עוגיות הן קבצי טקסט קטנים הנושאים פיסות מידע בנוגע לפעילותו של משתמש באתר ומאחסנים אותן במכשיר אשר משמש לצורך גישה לאתר. העוגיות אינן פוגעות במכשירך ומאפשרות לנו להציע לך חווית גלישה טובה וגישה מהירה יותר לאתרנו. כל מידע נוסף, כולל זה שמאפשר לנו להציג בפניך פרסומות, יישמר רק עם קבלת הסכמתך מראש אשר תינתן על ידי המשך גלישתך באתר או באמצעות כל אחד מהאמצעים המפורטים להלן.