פנקייק ריקוטה ענני
מרכיבים (8-10 יחידות):
120 גר׳ (1/2 כוס + 3 כפות) קמח לבן
2 ביצים (L)
200 גר' (גביע) גבינת ריקוטה קלאסית
120 מ״ל (1/2 כוס) חלב 3%
1 כף סוכר לבן
10 גר' (1 שקית) אבקת אפייה
1 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
מפרידים את הביצים וטורפים את החלבונים כ- 2-3 דק׳ עד שמתקבלת קציפה בהירה ותפוחה.
מוסיפים לחלבונים את גבינת הריקוטה והחלב ומערבבים בתנועות קיפול באמצעות כף עץ/ לקקן עד להטמעת הגבינה בחלבונים.
מוסיפים את החלמונים ומערבבים.
מוסיפים את היבשים- קמח, אבקת אפייה וסוכר ומערבבים היטב עד שכל הגושים נעלמים.
מתבלים בתמצית וניל.
על להבה בינונית מחממים מחבת טפלון עם כפית שמן קנולה.
בשלב זה ניתן להיעזר ברינג / חותכן עוגיות בקוטר 10 ס״מ כדי לקבל פנקייקים עגולים ומדויקים.
ממלאים את הרינג כ-1/3 מגובהו (3 כפות בלילה) וממתינים עד שיווצרו בועות בדפנות הפנקייק.
באמצעות טרבד הופכים את הפנקייק ומשחימים גם מצידו השני.
חוזרים על הפעולה עם שאר הכמות.
מגישים עם ממרח אהוב- מייפל/נוטלה וכל אופציה אחרת.
- הפנקייקים לא מאוד מתוקים ולכן יתאימו גם לממרח מלוח (גבינות ומתבלים).
- ערך קלורי ליחידה (מתוך 8 יחידות)- 120 קק״ל
- ערך קלורי ליחידה (מתוך 10 יחידות)- 95 קק״ל