לזניית בשר
מרכיבים:
1/2 ק״ג בשר בקר טחון
~15 דפי לזנייה
1 כף שמן
1 בצל קצוץ
5-6 שיני שום קטושות
480 גר' (2 אריזות) עגבניות מרוסקות
1/2 כוס מים
חופן אורגנו ובזיליקום קצוצים
2 עלי דפנה
מלח, פלפל, פפריקה מתוקה
לרוטב בשמל-
50 גר׳ חמאה
500 מ״ל (2 כוסות) חלב 3%
50 גר׳ (5 כפות) קמח
1 כפית אגוז מוסקט
מלח, פלפל
לגיוון-
8 פטריות פרוסות
80 גר׳ (1/2 כוס) גבינת כנען 5%
אופן ההכנה:
בסיר ווק על אש בינונית מחממים שמן ומוסיפים את הבצל. מטגנים עד שמזהיב ומוסיפים את השום.
מוסיפים את הבשר הטחון, מערבבים ו״מפרקים״ אותו לפירורים דקים עד שמשנה את צבעו, בערך 5-10 דק׳.
מוסיפים את העגבניות המרוסקות, המים והתבלינים הטריים והיבשים.
מערבבים היטב, מכסים ומבשלים 20-30 דק׳ עד שהרוטב מתאחד ונשארים מעט מים.
מכינים את הבשמל:
בסיר קטן מחממים חמאה/שמן.
מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב.
מוסיפים את הנוזלים (חלב/מים) ומערבבים ללא הפסקה על מנת שלא יווצרו גושים.
מתבלים וממשיכים לערבב. הרוטב מוכן כשהוא מסמיך (מכסה כף עץ).
הרכבת הלזניה:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
משמנים תבנית פיירקס 26*26.
מתחילים משכבת הדפים. מניחים את הדפים אחד ליד השני בצורה שמכסה את כל התחתית.
ממשיכים עם שכבת הבולונז. מניחים כף-שתיים מהרוטב ומפזרים בצורה אחידה על הדפים.
אם בחרתם לגוון- מפזרים גבינה ופטריות.
כך ממשיכים עם שאר השכבות, סה״כ 3-4 שכבות של דפי לזניה ובשר.
מסיימים עם הדפים.
שופכים מעל את רוטב הבשמל בצורה אחידה.
משמנים נייר כסף ומכסים את הלזניה כאשר הצד עם השמן פונה לכיוון הרוטב (על מנת שלא ידבק באפייה).
מכניסים לתנור עם נייר הכסף ל30 דק׳. לאחר 30 דק׳ מורידים את הנייר (אפשר לפזר בשלב זה פרמז׳ן מעל) וממשיכים באפייה לעוד 15 דק׳ עד שהשכבה העליונה משחימה בצורה אחידה.
- ערך קלורי לפרוסת לזניה (מתוך 16 פרוסות)- 126 קק״ל
- לגרסה פרווה- ניתן להמיר את החמאה ב-1/4 כוס שמן קנולה ואת החלב במים באותה הכמות