מאפינס בננה ושוקולד לבן
מרכיבים (8-9 יחידות):
120 גר' (1 כוס פחות 2 כפות) קמח לבן
75 גר' (1/3 כוס) סוכר לבן
200 גר' (גביע) אשל
2 בננות רכות מרוסקות
2 ביצים (L)
5 גר' (1/2 שקית) אבקת אפייה
50 גר' שוקולד לבן קצוץ
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-190 מעלות ומשמנים תבנית שקעים.
מרסקים בקערה את הבננות, מוסיפים את הביצים וטורפים לאיחוד. מוסיפים את האשל והסוכר ומערבבים היטב.
מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים היטב לאיחוד כל המרכיבים.
מוסיפים את השוקולד הקצוץ ומאחדים.
יוצקים את הבלילה לשקעים וממלאים כל שקע כ-3/4 מהגובה.
אופים כ- 35 דק', או עד שהמאפינס תפוחים, שחומים בצורה אחידה וקיסם במרכז יוצא עם פירורים לחים.
מצננים ומגישים.
- ערך קלורי ליחידה- 165 קק"ל
- לגרסה פרווה- ניתן להמיר את האשל במעדן על בסיס סויה או שמנת צמחית באותה כמות ואת השוקולד הלבן בשוקולד פרווה / מריר / לוותר
- לגרסה דלה בלקטוז- ניתן להמיר את האשל במעדן על בסיס סויה או מעדן דל / נטול לקטוז באותה הכמות