מאפינס גזר
מרכיבים (11-12 יחידות):
3 ביצים
2 גזרים קלופים ומגוררים דק בפומפייה
1 קישוא קלוף ומגורר דק בפומפייה
1 גביע (200 גר') יוגורט ביו 3%
50 גר' (1/4 כוס) שמן קנולה
80 גר' (1/4 כוס) מייפל טבעי
1 כפית תמצית וניל
140 גר' (כוס) קמח
5 גר' (כפית) אבקת אפייה
1/2 כפית קינמון טחון
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-190 מעלות ומשמנים תבנית שקעים.
בקערה גדולה שמים את הגזרים והקישוא המגוררים.
מוסיפים את הרטובים- ביצים, יוגורט, שמן, מייפל ותמצית וניל וטורפים לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים את הקמח, הקינמון ואבקת האפיים ומערבבים עד שמוטמע באחידות בתערובת.
יוצקים את הבלילה לתוך תבנית השקעים כך שכל שקע יהיה מלא עד 3/4 מהגובה.
אופים בתנור שחומם מראש במשך 35-40 דק׳ או עד שהמאפינס זהובים ויציבים.
מצננים ושומרים עד 4 ימים במקרר או בהקפאה לתקופה ממושכת.
- לגרסה פרווה- ניתן להמיר את היוגורט ביוגורט על בסיס סויה באותה הכמות
- ניתן להשתמש בתבנית אינגליש להכנת עוגה במקום מאפינס
- ניתן להשתמש בכל סוג קמח או להמיר כ-70% מהכמות בקמח כוסמין מלא
- ערך קלורי ליחידה- 160 קק"ל