מאפינס קינמון ופקאן
מרכיבים (6 יחידות):
140 גר' (1 כוס) קמח לבן
50 גר' (1/4 כוס) סוכר חום
60 גר' (1/4 כוס) ממתיק סוויטנגו
5 גר' (1/2 שקית) אבקת אפייה
125 גר' (1/2 גביע) שמנת לבישול עד 10%
2 ביצים (M)
1.5 כפיות קינמון טחון
חופן פקאן טבעי קצוץ גס
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-190 מעלות ומשמנים תבנית שקעים.
בקערה טורפים את הביצים עם הסוכר והממתיק.
מוסיפים את השמנת ומערבבים.
מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והקינמון ומערבבים.
יוצקים את התערובת לשקעים כך שכל שקע יהיה מלא כ-3/4 מהגובה.
מפזרים פקאן קצוץ.
אופים כ-35 דק' עד שהמאפינס משחימים בצורה אחידה.
עוד דרך לבדוק שהמאפה מוכן- נועצים וקיסם במרכז. המאפה מוכן כשהקיסם יוצא עם פירורים לחים עליו.
- ערך קלורי ליחידה- 160 קק"ל