מאפינס שוקולד עשיר

קטגוריה || מאפים מתוקים
תדמיינו לכן ביס ממאפה רך וחמים, כשפתאום פוגשת אתכן חתכת שוקולד ומעשירה לכן את הביס. ככה תרגישו בכל פעם שתאכלו את המאפינס הזה

מאפינס שוקולד עשיר


 

מרכיבים (8 יחידות):
2 ביצים (L)
200 גר' (גביע) אשל
1 כף שמן קנולה
120 גר׳ (1 כוס פחות כף) קמח לבן
15 גר׳ (2 כפות) קקאו
50 גר׳ (1/4 כוס) סוכר לבן
60 גר׳ (1/4 כוס) ממתיק סווטינגו
5 גר' (1/2 שקית) אבקת אפייה
1 כפית תמצית וניל
50 גר׳ שוקולד מריר 70%

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית שקעים.
קוצצים דק את השוקולד.
בקערה טורפים ביצים, מוסיפים בהדרגה את הסוכר והסווטינגו ומערבבים היטב.
מוסיפים אשל, שמן ותמצית וניל ומערבבים.
מוסיפים קמח, קקאו ואבקת אפייה ומערבבים לאיחוד התערובת.
מוסיפים לתערובת את השוקולד הקצוץ ומאחדים.
יוצקים את הבלילה אל השקעים וממלאים כמעט עד הסוף כל אחד מהם.
אופים כ-35 דק׳ או עד שהמאפינס יציבים למגע וקיסם במרכז יוצא עם פירורים לחים.
מצננים 10 דקות כשהמאפינס בתנור עם דלת פתוחה ומגישים.
ניתן לשמור בהקפאה / במקרר.
מומלץ לחמם לפני ההגשה.

  • ערך קלורי ליחידה- 170 קק״ל.
  • לגרסה טבעונית- ניתן להמיר כל ביצה ב- 50 גר׳ רסק תפוחים לא ממותק / 50 גר׳ בננה מרוסקת. את האשל ניתן להמיר במעדן סויה בטעם טבעי ובאותה כמות.
  • ניתן להמיר את הסווטינגו בסוכר לבן באותה הכמות (יש לקחת בחשבון שהערך הקלורי יעלה).
  • לא מתחברות לטעם שוקולד מריר? ניתן להחליף בשוקולד חלב.
עידוד שוקולד לאמצע היום
קטגוריה || מאפים מתוקים

מאמרים אחרונים

פה לא נמנעים מאוכל וגם לא מעוגיות

עוגיות הן קבצי טקסט קטנים הנושאים פיסות מידע בנוגע לפעילותו של משתמש באתר ומאחסנים אותן במכשיר אשר משמש לצורך גישה לאתר. העוגיות אינן פוגעות במכשירך ומאפשרות לנו להציע לך חווית גלישה טובה וגישה מהירה יותר לאתרנו. כל מידע נוסף, כולל זה שמאפשר לנו להציג בפניך פרסומות, יישמר רק עם קבלת הסכמתך מראש אשר תינתן על ידי המשך גלישתך באתר או באמצעות כל אחד מהאמצעים המפורטים להלן.