מרק פטריות במרקם משי
מרכיבים (6-8 מנות):
2 בצלים קלופים
2 סלסלות פטריות שמפיניון
50 גר' חמאה
125 מ"ל (1/2 גביע) שמנת לבישול עד 15%
2 כפות קמח
6 כוסות מים רותחים
1 כפית מלח
1/2 כפית אבקת מרק
1/2 כפית אגוז מוסקט
אופן ההכנה:
שוטפים ומנקים את הבצלים והפטריות.
חותכים את הבצלים לקוביות גסות ואת הפטריות פורסים דק (אפשר עם הרגל או בלעדיה).
על להבה בינונית מחממים סיר, מוסיפים את החמאה ואת הבצל. מקפיצים עד שהחמאה נמסה והבצל הופך לשקוף.
מוסיפים את הפטריות ומקפיצים יחד כ-5-10 דק', עד שהפטריות משחימות ומאבדות מעט מנפחן.
מתבלים, מוסיפים את הקמח ואת המים ומערבבים עד שכל הקמח נמס.
תוודאו שלא נשארו לכן גושי קמח.
סוגרים במכסה ומבשלים על להבה נמוכה כ-30-40 דק'.
10 דק' לפני סיום הבישול מוסיפים את השמנת ומערבבים.
הצעת הגשה- תפנקו את האהובים שלכן עם צלחת מרק וגבינת פרמז'ן מלמעלה.
- ערך קלורי למנה- 80-100 קק"ל (בהתאם לכמות המנות)
- אפשר להמיר את השמנת בשמנת צמחית באותה כמות או לוותר עליה.
- אפשר להמיר את החמאה בשמן קנולה/זית באותה כמות אבל בעיני החמאה עושה פה עבודה טובה.
- אפשר להמיר את הקמח בקורנפלור באותה כמות.