עוגיות חמאה ואגוזים
מרכיבים (28 יחידות):
100 גר' חמאה מומסת
140 גר' (כוס) קמח לבן
20 גר' (2 כפות) אבקת סוכר
60 גר' (1/2 כוס) אגוזי מלך קצוצים
1 כפית תמצית וניל
לקישוט- אבקת סוכר
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים תבנית אפייה.
שמים בקערה את כל המרכיבים ובאמצעות כף מערבבים רק עד קבלת בצק רך וגמיש.
*במידה והבצק רך מידי לעבודה, ניתן לצנן מס' דקות במקרר
קורצים 28 כדורים קטנים (אל תתפתו להכין את העוגיות גדולות, זה כיף שהן קטנות) ומניחים במרווחים בתבנית.
אופים 12-15 דק' או עד שתחתית העוגיות שחומה.
מצננים היטב ומפזרים בנדיבות אבקת סוכר.
שומרים בצנצנת אטומה 3-4 ימים.
- ערך קלורי ליחידה (מתוך 28)- 60 קק"ל