פשטידת פילו, תרד וגבינות
מרכיבים:
1 אריזת דפי פילו מופשרים
לתערובת תרד וגבינות-
1 אריזת תרד טרי, מעולעל וקצוץ (רק העלים, ללא הגבעול)
250 גר' (אריזה) גבינה בולגרית מעודנת 5%
250 גר' (אריזה) גבינת טוב טעם
מעט מלח, פלפל
לתערובת נוזלים-
3 ביצים (M)
3/4 כוס מים
125 מ"ל (1/2 כוס) חלב (ניתן להשתמש בכל סוג)
לאפייה- שומשום
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-200 מעלות ומשמנים תבנית פיירקס מלבנית גדולה.
בקערה מערבבים היטב את מרכיבי תערובת הגבינות והתרד עד קבלת תערובת במרקם משחתי ואחיד.
בקערה נפרדת מערבבים את תערובת הנוזלים.
מתחילים בהרכבת הפשטידה- מניחים 3 דפי פילו בתחתית התבנית >> שופכים עליהם 1/4 מתערובת הנוזלים >> מורחים 1/4 מתערובת הגבינות והתרד.
חוזרים על הפעולה, סה"כ ארבע שכבות כאשר מסיימים עם תערובת הנוזלים, באופן הבא:
דפים > נוזלים > גבינות > דפים > נוזלים > גבינות > דפים > נוזלים > גבינות > דפים > נוזלים.
לבסוף מפזרים בנדיבות שומשום ומעבירים לתנור לאפייה של 40-50 דק' או עד שהפשטידה זהובה באופן אחיד.
פורסים ל- 16 יחידות.
- ערך קלורי ליחידה (מתוך 16 יחידות)- 155 קק״ל
- במקום גבינת טוב טעם ניתן להשתמש בגבינת כנען