פשטידת פילו, תרד וגבינות

איזו פשטידה כיפית וקלה להכנה! מצוינת לארוחת ערב טעימה (:

פשטידת פילו, תרד וגבינות


 

מרכיבים:
1 אריזת דפי פילו מופשרים

לתערובת תרד וגבינות-
1 אריזת תרד טרי, מעולעל וקצוץ (רק העלים, ללא הגבעול)
250 גר' (אריזה) גבינה בולגרית מעודנת 5%
250 גר' (אריזה) גבינת טוב טעם
מעט מלח, פלפל

לתערובת נוזלים-
3 ביצים (M)
3/4 כוס מים
125 מ"ל (1/2 כוס) חלב (ניתן להשתמש בכל סוג)

לאפייה- שומשום

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-200 מעלות ומשמנים תבנית פיירקס מלבנית גדולה.
בקערה מערבבים היטב את מרכיבי תערובת הגבינות והתרד עד קבלת תערובת במרקם משחתי ואחיד.
בקערה נפרדת מערבבים את תערובת הנוזלים.
מתחילים בהרכבת הפשטידה- מניחים 3 דפי פילו בתחתית התבנית >> שופכים עליהם 1/4 מתערובת הנוזלים >> מורחים 1/4 מתערובת הגבינות והתרד.
חוזרים על הפעולה, סה"כ ארבע שכבות כאשר מסיימים עם תערובת הנוזלים, באופן הבא:
דפים > נוזלים > גבינות > דפים > נוזלים > גבינות > דפים > נוזלים > גבינות > דפים > נוזלים.
לבסוף מפזרים בנדיבות שומשום ומעבירים לתנור לאפייה של 40-50 דק' או עד שהפשטידה זהובה באופן אחיד.
פורסים ל- 16 יחידות.

  • ערך קלורי ליחידה (מתוך 16 יחידות)- 155 קק״ל
  • במקום גבינת טוב טעם ניתן להשתמש בגבינת כנען
פשטידה מרשימה במינימום מאמץ

מאמרים אחרונים

פה לא נמנעים מאוכל וגם לא מעוגיות

עוגיות הן קבצי טקסט קטנים הנושאים פיסות מידע בנוגע לפעילותו של משתמש באתר ומאחסנים אותן במכשיר אשר משמש לצורך גישה לאתר. העוגיות אינן פוגעות במכשירך ומאפשרות לנו להציע לך חווית גלישה טובה וגישה מהירה יותר לאתרנו. כל מידע נוסף, כולל זה שמאפשר לנו להציג בפניך פרסומות, יישמר רק עם קבלת הסכמתך מראש אשר תינתן על ידי המשך גלישתך באתר או באמצעות כל אחד מהאמצעים המפורטים להלן.