קציצות מבושלות עם כרובית
מרכיבים (8 מנות):
לקציצות-
500 גר' בשר בקר טחון
2 גזרים קלופים ומגורדים
2 קישואים קלופים ומגורדים
1 בצל קלוף וקצוץ
3 שיני שום כתושות
מלח, פלפל, ראס אל חנות
לתבשיל-
600 גר' (3/4 אריזה) כרובית מוקפאת
1 בצל פרוס לטבעות
3 שיני שום פרוסות
1 כף שמן קנולה
2 כוסות מים רותחים
מלח, פלפל
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
מגרדים את הירקות באמצעות פומפייה ומסננים את עודפי הנוזלים. בקערה שמים את הבשר, הירקות והתבלינים ולשים לתערובת אחידה.
יוצרים כדורים בגודל אחיד (בערך בגודל של כדור פינג פונג) ומניחים בתבנית.
אופים 15-20 דק' עד שהקציצות אפויות.
בינתיים מכינים את התבשיל- מחממים סוטאז' על להבה בינונית. מוסיפים את השמן ומטגנים בו את הבצל. מוסיפים את השום ומטגנים עד שמזהיב.
מוסיפים את הכרובית, התבלינים והנוזלים ומכסים במכסה.
כשהקציצות מוכנות מוסיפים אותן אל התבשיל.
מכסים בחזרה, מנמיכים את הלהבה לנמוכה וממשיכים לבשל 40-50 דק'.
- ערך קלורי למנה- 185 קק"ל