שכבות בשר ותפוחי אדמה מוקרמים
מרכיבים (8 מנות):
500 גר' בשר בקר טחון
3 תפוחי אדמה גדולים קלופים וחתוכים לטבעות
1 בצל קלוף וקצוץ
4 שיני שום קלופות וכתושות
1 כף שמן קנולה
חופן פטרוזיליה קצוצה
1 כפית מלח
1/2 כפית בהרט
פלפל שחור
לרוטב בשמל-
25 גר' חמאה
3 כפות קמח חיטה לבן או קורנפלור
500 מ"ל (2 כוסות) חלב 3%
מלח, פלפל, אגוז מוסקט
לעיטור – פרמז'ן מגורדת
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-200 מעלות ומשמנים תבנית פיירקס מלבנית 20*30.
להכנת שכבת תפוחי האדמה- מניחים את פרוסות תפוחי האדמה בסיר גדול עם מים רותחים ומבשלים על להבה בינונית כ-20 דק' או עד שמזלג ננעצת בקלות בתפוחי האדמה (אבל הם לא מתפרקים). מסננים ומצננים עד להרכבה.
להכנת שכבת הבשר- מחממים ווק על להבה בינונית עם שמן. מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים עד שהבצל הופך לשקוף.
מוסיפים את הבשר הטחון ו"מפרקים" אותו באמצעות כף עץ. מתבלים, מוסיפים פטרוזיליה קצוצה ומורידים מהאש כעבור 5-7 דק' או כאשר הבשר שינה את צבעו ובושל.
להכנת רוטב הבשמל- מחממים סיר קטן על להבה בינונית ומניחים את החמאה והקמח. מאפשרים לחמאה לימוס תוך כדי ערבוב של הקמח לתוכה.
מוסיפים את החלב והתבלינים וטורפים באופן מתמיד במשך 5-10 דק', עד שהרוטב מסמיך וללא גושים.
במידה ונוצרו גושי קמח ניתן לסנן את הרוטב במסננת דקה.
להרכבה- מניחים בתבנית תפוחי אדמה זה לצד זה ליצירת שכבה ראשונה. מעליהם מניחים מחצית מתערובת הבשר בשכבה אחידה. חוזרים על הפעולה פעם נוספת ומסיימים עם שכבת תפוחי האדמה.
**צריכות להיות 3 שכבות של תפוחי אדמה ו-2 שכבות של בשר.
מעל שכבת תפוחי האדמה האחרונה יוצקים את רוטב הבשמל באופן אחיד ומפזרים פרמז'ן.
אופים 30-40 דק' בתנור שחומם מראש עד ששכבת הבשמל מזהיבה.
מגישים לצד סלט.
- ערך קלורי למנה- 240 קק"ל
- לגרסה כשרה- ניתן להמיר את החלב בחלב צמחי באותה הכמות, את החמאה ב-2 כפות שמן קנולה / זית ולוותר על הפרמז'ן
- מומלץ להיעזר בעושים סדר בסופר מחלקת בשרים לבחירת בשר בקר רזה