עושים סדר בסופר

מחלקת בשרים ועופות

קבלו סיפור אמיתי- ביקשתי משחר שיקפוץ לקנות לי בשר טחון כי נתקעתי בלי בשר ביום שישי. כשבאתי לבשל את הבשר, ראיתי משהו לבן שקורא לעצמו בשר טחון. כשבישלתי את המשהו הזה, כל המחבת שלי הייתה נוזל מבעבע. מה היה אותו משהו לבן שהפך לנוזל שכיסה לי את המחבת? שומן. זו אכן דוגמה קיצונית אבל חשוב שתדעו כששאתן מבקשות מהקצב לטחון לכן בשר- לרוב הוא יבחר בבשר שמן (צלעות/צוואר). לכן, בפעם הבאה שתהיו בקצבייה, ציינו בפני הקצב איזה נתח תרצו שיטחן לכן. הוא יופתע ויחזור על שם הנתח בפניכן. אבל תחייכו, תנידו בראשכן ותגידו ״כן. בדיוק זה.״ ההבדל בטעמים לא מורגש, והרווח שלכן עצום!

אז בואו נעשה סדר בסופר והפעם במחלקת בשרים ועופות

בשרים:

החלוקה שאני מציעה לבשרים היא לפי כמות הקלוריות ואחוז השומן שמכיל.

 


בשר בקר רזה- נתחים עד 200 קק"ל ואחוז שומן נמוך (ל-100 גר' לאחר בישול)


 

  • בשר כתף (נתח מס' 4,5)- מיועד לבישול ארוך / טחינה ומכיל 177 קק"ל

         

  • פילה מדומה (נתח מס' 6)- מיועד לבישול ארוך / קדירה ומכיל 115 קק"ל

         

  • שריר הזרוע (נתח מס' 8)- מיועד לבישול ארוך / קדרה ומכיל 167 קק"ל

       

  • פילה (נתח מס' 12)- מיועד לצלייה ומכיל 198 קק"ל

       

  • שייטל (נתח מס' 13)- מיועד לצלייה ומכיל 174 קק"ל

       

 


בשר בקר שמן-  נתחים מעל 200 קק"ל ואחוז שומן גבוה (ל-100 גר' לאחר בישול)


 

  • אנטריקוט (נתח מס' 1)- מיועד לצלייה ומכיל 294 קק"ל

       

  • צלעות / אונטר ריב (נתח מס' 2)- מיועד לצלייה / בישול ארוך / טחינה ומכיל 297 קק"ל

   

  • קשתית / שפונדרה (נתח מס' 9)- מיועד לבישול ארוך (אסאדו) /טחינה ומכיל 250 קק"ל

     

  • צוואר (נתח מס' 10)- מיועד לצלייה / בישול ארוך / טחינה ומכיל 300 קק"ל

  • בשר טלה- מיועד לצלייה / בישול ארוך / טחינה ומכיל 283 קק"ל

 


יוצאי דופן- נתחים מעל 200 קק"ל עם אחוז שומן נמוך (ל-100 גר' לאחר בישול)


 

  • חזה / בריסקט (נתח מס' 3)- מיועד לבישול ארוך / עישון ומכיל 213 קק"ל

   

  • סינטה (נתח מס' 11)- מיועד לצלייה ומכיל 212 קק"ל

     

 


עופות – ערכים קלוריים לפי 100 גר' לאחר בישול:


 

  • לבבות- 185 קק"ל
  • כבד עוף- 157 קק"ל
  • חזה עוף- 164 קק"ל
  • שוק עוף- 185 קק"ל
  • כנפיים- 288 קק"ל
  • חזה הודו- 135 קק"ל
  • פרגית- 200 קק"ל

 


לסיכום, התזונה הים תיכונית שמה דגש על צמצום צריכת בשר בקר, במיוחד בשר בקר המכיל אחוזי שומן גבוהים. זאת לעומת, ההמלצות לגבי צריכת מוצרי עוף שתקפות לצריכה במהלך השבוע. יחד עם זאת חשוב לשים לב כי לבבות וכבדי עוף הם חלקים המכילים כמות לא מבוטלת של כולסטרול.
חשוב לזכור שלא מעט באוכלוסייה הישראלית סובלים מאנמיה על רקע מחסור ויטמין בי 12 או ברזל, שאותם ניתן לקבל ממוצרי בשר ובפרט בשר אדום. לכן ההמלצה שלי היא להעדיף צריכת מוצרי בשר בקר רזים ולהפחית צריכת בשר בקר בעל אחוזי שומן גבוהים.

  • הנתונים בכתבה לא מחליפים המלצות תזונתיות הניתנות באופן פרטני.

פה לא נמנעים מאוכל וגם לא מעוגיות

עוגיות הן קבצי טקסט קטנים הנושאים פיסות מידע בנוגע לפעילותו של משתמש באתר ומאחסנים אותן במכשיר אשר משמש לצורך גישה לאתר. העוגיות אינן פוגעות במכשירך ומאפשרות לנו להציע לך חווית גלישה טובה וגישה מהירה יותר לאתרנו. כל מידע נוסף, כולל זה שמאפשר לנו להציג בפניך פרסומות, יישמר רק עם קבלת הסכמתך מראש אשר תינתן על ידי המשך גלישתך באתר או באמצעות כל אחד מהאמצעים המפורטים להלן.