מאפינס קוטג' חלומי
מרכיבים (10-11 יחידות):
250 גר' (גביע) קוטג' 5%
3 ביצים
50 גר' (1/4 כוס) שמן קנולה
210 גר' (1.5 כוסות) קמח
10 גר' (שקית) אבקת אפייה
1 כפית מלח
לגיוון- זיתים / תירס
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-190 מעלות.
בקערה טורפים את הביצים עם הקוטג' וכשאחיד מוסיפים את השמן.
לאחר מכן נוסיף את היבשים- קמח, אבקת אפייה ומלח ונערבב עד שכל התערובת אחידה.
למחצית מהתערובת הוספתי 2-3 כפות זיתים שחורים חתוכים לגיוון. אפשר להוסיף תירס / פסטו וכו'.
משמנים תבנית שקעים ויוצקים את התערובת עד 3/4 מהגובה של כל שקע.
אופים 35-40 מעלות, עד שהמאפינס זהובים ויציבים.
מצננים בטמפ' החדר ושומרים בקירור עד 3-4 ימים או בהקפאה לתקופת זמן ארוכה יותר.
בתיאבון!
- ערך קלורי ליחידה (מתוך 10)- 170 קק"ל
- במתכון השתמשתי בקמח לבן אך ניתן להמיר בכל סוג אחר
- במקום קוטג' אפשר להשתמש בגבינה לבנה באותה הכמות